АЛЕКСАНДАР ИНЂИЋ ПОБЕДИО НА ПОРТУГАЛ ОПЕНУ!

Александар Инђић освојио је отворени турнир „Portugal Open 2018“ који је одржан од 3.-9. фебруара у Лисабону, главном граду Португала.

Инђић је у изузетно јакој конкуренцији освојио 7.5 поена и поделио прво место са руским играчима Демченком Антоном и Петров Никитом, међутим, захваљујући бољим додатним критеријумима, Инђић је проглашен победником овог турнира.

Инђић је на турниру остварио изузетан рејтинг перформанс 2683 и плус од 11 рејтинг поена што га је довело на тренутно прво место на српској рејтинг листи.

Поред Александра, на турниру су учествовали и наши играчи Владимир Класан и Лазаревић Душан, као и талентовани млади играчи Михајло Радовановић и Теодора Ињац. Михајло је турнир завршио са 5.5 освојених поена заузевши 53. место, док је Теодора била трећа најбоља шахисткиња турнира уз освојених 5.5 поена и 70. местом.

По завршетку регуларног дела турнира, организован је рапид турнир одигран у 8 партија по убрзаном темпу, на којем је од наших играча учествовао Александар Инђић који је и на овом турниру стао на трон, овог пута освојивши бронзану медаљу!

Све честитке нашим играчима, а посебно Александру!