ЕВРОПСКА ШАХОВСКА УНИЈА ПОДНЕЛА КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ У СЛОВЕНИЈИ

На сајту Европске шаховске уније данас је објављено саопштење ЕЦУ о подношењу кривичне пријаве против особа одговорних за управљање офшор компанијом, приватном фирмом са именом Европске шаховске уније, а преко које су се вршиле финансијске малверзације милионских размера.

Подсетићемо да је у ово умешан и Владимир Шакотић који активно управља Шаховским савезом Београда и Шаховским савезом Србије, а чији се потпис нашао на лажним фактурама на основу којих је изнуђиван новац европских шаховских федерација за приватну фирму ЕЦУ доо са седиштем у Делаверу.

Преносимо у целости саопштење са сајта Европске шаховске уније:

Европска шаховска унија поднела кривичну пријаву у Словенији

Европска шаховска унија (ЕЦУ) је 11. јануара 2018. године поднела кривичну пријаву у Словенији против особа одговорних за управљање фантомском офшор компанијом ЕЦУ доо Делавер и лажним рачуном ЕЦУ у Словенији преко кога је, у до сада познатим трансакцијама, прошло више од милион евра.

Хронологија догађаја, судске одлуке и важан материјал биће објављени у наредном периоду да би шаховска јавност била потпуно информисана о најтежим злочинима икада који су се десили у шаху.

На основу одлука Управног одбора ЕЦУ и Генералне скупштине ЕЦУ, Европска шаховска унија ће до краја истражити овај случај, на административном, спортском, кривичном и грађанском нивоу правде све док се не открију све особе које су починиле или прикривале ове криминалне радње.

Следеће акције Европске шаховске уније ће се фокусирати на тражење озбиљне финансијске надокнаде у различитим земљама од физичких лица и ентитета који су изазвали озбиљну моралну и финансијску штету ЕЦУ, стварајући фантомске операције, кориштењем лажних и фалсификованих докумената, као и објављивање изјава и лажних материјала без провере извора и позиције Европске шаховске уније.