ИНЂИЋ ПЕРФЕКТАН НА ЕВРОПСКОМ ПОЈЕДИНАЧНОМ ПРВЕНСТВУ

Почетком ове године, један од наших најперспективнијих шахиста, Александар Инђић, освојио је Отворени међународни турнир „Португал Опен 2018“, најјачи турнир икада одржан у Португалу. Успеси су се надаље ређали, најпре освајањем Првенства Србије у шаху, који је одржан у Новом Саду, у периоду од 6.-13. марта, а пар дана касније, нови Шампион Србије упутио се у Батуми, на Појединачно европско првенство.

Александар Инђић, након три одиграна кола  овог престижног турнира, једног од најјачих у историји Појединачних европских првенстава, дели трон са петорицом врхунских играча уз перфектан резултат од 3 победе. У првом колу, Инђић је савладао интернационалног мајстора из Украјине- Поливанов Анатолија, а потом је у другом и трећем колу бриљирао и у минијатурама завршио партије у своју корист против велемајстора Матинијан Никите из Русије и његовог сународника, интермајстора Голубов Савелија.

Србија на Појединачном европском првенству има још два представника: Ивана Иванишевића и Миодрага Перуновића. Иванишевић је добро почео, уз победу у првом колу, али је у другом колу претрпео пораз од бивше првакиње света, Антоанете Стефанове, док се у трећем колу сусрео са најталентованијим младим играчем из Турске, Ишик Каном, који је успео да реализује предност стечену у касној средишњици, те је победио нашег репрезентативца.

Наш интернационални мајстор, и један од најбољих тренера са ових простора, Миодраг Перуновић, у првом колу није успео да издржи против врхунског јерменског велемајстора Мелкумјана Хранта са рејтингом 2664, док је у другом колу несрећно ремизирао против Николаидис Константиноса у партији која се добијала на више начина. Ипак, у трећем колу, Перуновић се вратио у игру победивши Бабазада Казара, из Азербејџана.

У четвртом колу, које почиње сутра у 12 часова по нашем времену, Александар Инђиђ, састаће се на другој табли црним фигурама са велемајстором Ховхасјаном Робертом из Јерменије, са рејтингом 2601. Миодраг Перуновић на 67. табли ће белим фигурама играти против нашег некадашњег играча, Шолак Драгана, док ће Иван Иванишевић играти белим фигурама против Абдулајев Елшада из Азербејџана који има пола поена више.

Сви парови и резултати наших играча доступни су овде. Сваког дана, уживо се преноси чак 104 партија које можете пратити на званичном сајту Европске шаховске Уније или званичном сајту Првенства.

Европско појединачно првенство одржава се у Батумију, Грузији, од 16.-29. марта.