ПРВИ ОСНОВНИ СУД ОДЛУЧИО- ПРИНУДНА НАПЛАТА ПО ПРЕСУДИ АРБИТРАЖНОГ СУДА

Преносимо обраћање клубова ШСБ:

Први основни суд у Београду је донео решење о принудној наплати по пресуди Сталног Арбитражног суда Спортског савеза Србије.

Документ о принудној наплати можете погледати овде.

Како су  челници Шаховског савеза Београда одбили да поступе по пресуди Арбитражног суда Спортског савеза Србије,  Први основни суд је по хитном поступку утврдио обавезу надокнаде судских трошкова, који су сада увећани за судску таксу и трошкове јавног извршиоца, чиме је основни дуг Шаховског савеза Београда са 621.470,00 динара нарастао на 699.543,94 динара.

Евентуална жалба на решење Првог основног суда не задржава извршење, што значи да ће сви текући рачуни ШСБ бити одмах блокирани до потпуног измирења дуга.

Сада се мора поставити питање дефинитивне и потпуне одговорности за главне кривце, чије је поступање довело до оваквог исхода.

То је пре свих Иван Маринковић, који је најпре, као кандидат, а потом у својству председника ШСБ и поред многих упозорења, погрешним правним интерпретацијама, нетачним тврдњама и незаконитим поступањима, увео Шаховски савез Београда у правни и економски фијаско.

Уместо да, после свега, прихвати и спроведе одлуку надлежног органа – Арбитражног суда, Маринковић наставља да манипулацијама обмањује јавност и чланове Шаховског савеза Београда. Креће у нове авантуре које ШСБ могу да донесу само нове проблеме.

Наиме, након што је Драгиша Ивановић, председник скупштине ШСБ, као овлашћено лице, у складу са Статутом ШСБ, 13. Децембра 2017. године заказао Редовну изборну скупштину ШСБ за 28. Јануар 2018. године, Иван Маринковић, у својству председника ШСБ, апсолутно неовлашћено заказује “своју” скупштину за 13. Јануар 2018. године и прави још један правни галиматијас.

Невероватно али истинито, особа чији је избор за председника ШСБ поништио надлежни суд и због чега су настали енормни трошкови за ШСБ и даље мисли и ради као да је председник.

Ни сазнање да је Први основни суд прихватио пресуду Арбитражног суда Ивану Маринковићу изгледа, не значи ништа.

По којим се онда правилима понаша и по којим законима се влада правник Иван Маринковић?!

Тражимо од Ивана Маринковића да уместо што производи нове поделе и нове проблеме, надокнади Шаховском савезу Београда судске трошкове, који су настали у целости као последица одлука које је он предлагао и доносио.

На крају, поставља се питање озбиљне одговорности Драгана Котевског, извршног директора Шаховског савеза Београда, који је по важећем Статуту задужен за спровођење законитости у ШСБ.