Све тежа ситуација у Шаховском савезу Београда

Иван Маринковић одбио да изврши налог Спортског савеза Србије, трошкови расту

Према пресуди Арбитражног суда Спортског савеза Србије, а по тужби девет београдских клубова на легитимност прошлогодишњег изборног поступка, требало је да се обави примопредаја дужности у ШС Београда. Међутим, Иван Маринковић је одбио да врати дужност председника, а клубови тужиоци су се тим поводом обратили јавности:

„На сајту ШС Београда, поред осталог, стоји да пресуда није изненађујућа (ваљда се инсинуира на пристрасност) а да су трошкови судског спора (621.470 динара) порасли геометријском прогресијом, због броја клубова који су поднели тужбу, што је имало за циљ да се нанесе ненадокнадива штета ШСБ која може да доведе и до престанка рада савеза и до његовог гашења. На крају стоји да ће бити искоришћена сва правна средства у заштити савеза од наведених последица.

Недопустив коментар судске одлуке, по којој Управни одбор у том саставу више не постоји. Иван Маринковић је силом дошао, силом би и да остане. Свесно и изнова увлачи ШСБ у нове проблеме, иако зна да је одлука Арбитражног суда коначна и извршна. Следећи корак изводе судски извршитељи, а тиме трошкови драстично расту.

Што се самих трошкова тиче, људи који су их створили штетним и нелегалним одлукама, упркос вишеструким упозорењима, дужни су да их надокнаде. Нисмо желели раније да покрећемо питање нелегитимности Шаховског савеза Србије, да не бисмо угрозили учешће репрезентације на Европском првенству на Криту. Али, пресуда Арбитражног суда односиће се и на све одлуке ШСС-а од новембра прошле године јер су их донели нелегални представници ШСБ који су чинили кворум.“

(Пренесено из „Политике“)